• Wednesday, September 18, 2019

Pogledajte zvanične fotografije Nokia 9 PureView telefona

Nokia ima reći nešto važno u nedjelju, 24. februara na MWC-u u Barseloni. Misli se na predstavljanje Nokia 9 PureView telefona, koji će biti prvi mobilni uređaj sa pet primarnih kamera! Dizajn telefona je već mogao biti viđen na promotivnom klipu, ali on nije bio zvanično objavljen, dok su fotografije koje sada imamo, zvanične!

Ispod teksta možete pogledati ove fotografije, a kako vidimo Nokia 9 PureView sigurno nema izreza po ekranima, ovo će biti solidan, pretpostavlja se 5.99-inčni QHD ekran sa HDR10 podrškom. Ivice su sa strana tanke, ali su na gornjoj i donjoj strani pozamašne, što će fanove trenda možda malo i odvratiti od ovog modela, ali vjerujemo da će sve ovo pasti u vodu kada vidimo performanse prve petostruke kamere. Pet kamera je postavljeno tako da izgledaju kao strijela prema dole, dok se pored gornje nalaze laserski autofokus senzor i LED bljeskalica. 

Sa donje strane telefona vidimo USB Type-C ulaz i zvučnik, dok se na tijelu ne može pronaći 3.5mm audio ulaz. Ovo je već drugi telefon od Nokie koji nema stari dobri audio džek. 

Nokia 9 dolazi u Android One programu, što će ovom telefonu osigurati brze nadogradnje koje će trajati dvije godine, kao i tri godine sigurnosnih zakrpa. 

Source